Browser spelletjes

Browser spelletjes zijn spellen die je (meestal) gratis online kunt spelen. Er zijn speciale websites die een verzameling browsergames bevatten, maar ook websites gericht op één enkel spel. Er zijn een aantal bekende browserspellen die regelmatig op spelletjes websites terugkomen. Dit zijn spellen zoals Pacman, Mijnenveger en Snake. Dit zijn 'gouwe ouwe' spellen, maar er zijn ook websites die volledig nieuwe spellen ontwikkelen. Als je online een spelletjes wilt spelen, dan weet je misschien al waar je naar op zoek bent. Misschien heb je zin in een bepaalde categorie, zoals vechtspellen of strategiespellen. Op de meeste online spelletjes portalen kun je een categorie selecteren. Je krijgt dan automatisch alle spellen te zien die onder die categorie vallen. Ook wanneer je een spel hebt gespeeld, krijg je vaak suggesties te zien van spellen in dezelfde categorie. Op deze manier speelt de spellen website slim in op jouw (vermoedelijke) voorkeuren.

Geen inschrijving nodig!

Wanneer je een spel speelt op een algemene spelletjes site, dan kun je dat doen zonder je aan te melden, in te loggen of een account aan te maken. Je hoeft je dus niet in te schrijven en het is helemaal gratis. Sommige nichewebsites (gespecialiseerd in één spel of één categorie) vereisen wel aanmelding. Meestal is de aanmelding dan echter gratis; met een geldig e-mailadres kun je je kosteloos inschrijven. Voorbeelden zijn tower-defence.nl & Playsudoku.nl.

Online browsergames ook voor smartphone & tablet

De browserspellen moeten tegenwoordig uiteraard ook geschikt gemaakt worden voor smartphones en tablets, en gelukkig gebeurt dat aardig. De meeste websites zijn geoptimaliseerd voor mobiel gebruik dus is het geen enkel probleem om deze spellen op je mobiele apparaat te spelen.