Mobile gaming

Een zogenaamde mobile game is een videospel dat gespeeld wordt op een mobiele telefoon, smartphone, tablet, of draagbare mediaspeler. Daar horen ook spellen bij die op een handheld zoals de Nintendo gespeeld worden. De eerste twee mobiele spelletjes die er waren, horen ook meteen bij de populairste spelletjes: Tetris en Snake. Beide spelletjes werden gespeeld op Nokia-telefoons. In de loop der jaren zijn de mobiele spelletjes enorm uitgebreid. Zeker met de komst van smartphones en de apps die hiervoor kunnen worden gedownload, is de keuze voor spelletjes op je mobiel erg groot.

Verschillende platformen voor mobiele spelletjes

Omdat niet elk elektronisch apparaat dezelfde software of technologie heeft, kan niet ieder mobiel spelletje op ieder platform worden gespeeld. De populairste smartphones hebben iOS (iPhone) of Android (Samsung) als platform. Andere voorbeelden zijn Windows Phone of Symbian. Hier moet bij het ontwikkelen van een spel rekening mee worden gehouden. Sommige mobiele spelletjes zijn om die reden alleen beschikbaar voor Android of alleen voor iOS.

Soorten mobiele spelletjes

Je hebt mobiele spelletjes in verschillende categorieën. Tegenwoordig kun je eenvoudige spelletjes als het bekende Snake spelen, maar je kunt ook ingewikkeldere apps downloaden. Er wordt bijvoorbeeld onderscheid gemaakt tussen avonturen-, actie-, kaart-, sport- en strategiespelletjes. Bij avonturenspelletjes moet vaak een opdracht worden volbracht, terwijl bij strategiespelletjes de nadruk ligt op plannen en vooruit denken. Mobile gaming is tegenwoordig erg divers, waardoor het lijkt alsof je met een computer speelt.