Smartphones

We kunnen tegenwoordig niet meer zonder onze smartphone. Ongeveer 10 jaar geleden ruilden we onze saaie mobiele telefoon in voor een smartphone. Met onze oude mobiele telefoon konden we alleen bellen en sms'en. De smartphone maakte het mogelijk om op elke minuut van de dag een mailtje te versturen, een spelletje te spelen of onze social media kanalen te checken. Er is geen moment dat we niet online kunnen zijn. Daarom wordt een smartphone ook wel een handcomputer genoemd. Dat smartphones ontzettend populair zijn blijkt ook uit de cijfers: meer dan de helft van alle verkochte mobiele telefoons in 2013 was een smartphone. Er wordt voorspeld dat dit aantal in de toekomst alleen nog maar op gaat lopen. Sterker nog, volgens de cijfers van m-gaming.nl in 2024 worden inmiddels 98% van de nieuwe telefoons als smartphone verkocht.

Verschillende soorten smartphones

De veelal bekende smartphone aanbieders zijn Apple, Samsung, Sony, LG en Blackberry. Dit zijn de meest gekochte merken en zijn de lijstaanvoerders wat betreft deze markt. Jaarlijks brengen alle merken één of meerdere modellen op de markt die vervolgens op grote schaal verkocht worden. We zijn geneigd om daardoor bijna jaarlijks een nieuwe mobiele telefoon aan te schaffen. Met name wanneer er een nieuwe iPhone uitkomt, zit de hele smartphone-liefhebbende wereld met smart te wachten op alle informatie. Een overeenkomst tussen deze merken is dat ze allemaal de nieuwste snufjes aanbieden in hun mobiele telefoons. Je kunt de smartphones gemakkelijk vergelijken via de Foontje vergelijker (zie mobiele abonnementen vergelijken met Foontje).

Maak je telefoon persoonlijk met een ruime keuze aan smartphone apps

Voorheen was de Nokia 3310 onze favoriete mobiele telefoon. Snake, het spelletje waarbij een een slang door het speelveld slingerde opzoek naar blokjes om op te eten was onze favoriet. De meeste mensen hebben deze mobiele telefoon inmiddels ingeruild voor bijvoorbeeld een iPhone. Je bent nu niet meer beperkt tot de spelletjes die de telefoonaanbieder zelf leverde, maar je kunt een keuze maken uit een grote hoeveelheid smartphone apps. Speel bijvoorbeeld WordFeud of Plants vs. Zombies. Echte Snake-fans, niet getreurd! Ook dit spel is als app voor je smartphone te downloaden.

Artikelen

Nieuwe smartphone aanschaffen

Er is tegenwoordig zoveel keuze tussen verschillende soorten telefoons, dat veel mensen door de bomen het bos niet meer zien. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen een abonnement af te sluiten met een smartphone erbij, of je koopt een sim-only abonnement. Mensen die liever geen abonnement hebben, kunnen een prepaidkaart kopen met eventueel een los

Lees meer...

Mobile gaming

Een zogenaamde mobile game is een videospel dat gespeeld wordt op een mobiele telefoon, smartphone, tablet, of draagbare mediaspeler. Daar horen ook spellen bij die op een handheld zoals de Nintendo gespeeld worden. De eerste twee mobiele spelletjes die er waren, horen ook meteen bij de populairste spelletjes: Tetris en Snake. Beide spelletjes w

Lees meer...